OM KONABUSSEN

Konabussen är en mobil vindsurfingskola som åker runt till olika turistorter i Sverige och lär ut vindsurfing och SUP. Skolan drivs av mig, Marcus Tronêt. Jag är 21 år och jag började Vindsurfa när jag var 10. Jag fastnade direkt. Känslan av att vinden tar dig framåt utan någon motor var fascinerande. Sedan försökte jag vindsurfa så mycket jag kunde i Sverige vilket inte alltid är så lätt.

 

När jag sedan fyllde 15 år fick jag min första egna vindsurfingbräda, en Konaone. Då började jag lära mig på riktigt. Jag kom upp i planing för första gången (när det går så fort att bara en liten del av brädan är i kontakt med vattnet). Det var en obeskrivlig känsla och en av det bästa sakerna jag någonsin upplevt. Under gymnasiet var Vindsurfing nästan det ända jag tänkte på och efter studenten 2017 var det självklart att åka ner till Grekland och utbilda mig till certifierad vindsurfinginstruktör. Där var jag fyra veckor och fick professionell utbildning i både min egen utveckling och hur jag ska kunna lära andra. 

 

Året efter åkte jag ner igen och jobbade en halv säsong. Att lära andra en sån fantastisk sport tyckte jag var väldigt kul och nu vill jag göra det även i Sverige. JAG TOG KONTAKT MED KONA WINDSURFING AB OCH LYCKADES FÅ ETT BRA SAMARBETE. SOMMAREN 2020 KOMMER ÄVEN KONABUSSEN ERBJUDA SUP-TRÄNING. EN ROLIG OCH EFFEKTIV TRÄNINGSFORM SOM VÄXER EFTER VARJE ÅR.  

 

Tanken med konabussen är att sprida sporten och göra den större. Vindsurfing får människor att komma ut och använda sig av naturen på ett naturligt och positivt sätt och det vill jag ha mer av. Därför kommer även ett fokus ligga på att bevara haven, genom eget arbete och donation av del av vinsten till organisationer som arbetar föR haven.

Marcus Tronêt

Lillgatan 6, Söderköping 

 

Östergötlands län 

 

Sverige

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram